Majspuré: Koka fryst majs i lite vatten. Mixa. Pressa puréen i vitlökspress (gärna av större modell). Klart! (OBS! Använd inte majs
på burk då den innehåller salt och socker).
Potatispuré: Koka potatisskivor i lite vatten. Mosa med gaffel eller mixa.
Broccolipuré: Koka broccolibuketter i lite vatten. Mixa!
Morotspuré: Koka morotsskivor i lite vatten. Mixa!
Palsternackspuré: Koka bitar i lite vatten. Mixa!
Alla pureér kan spädas med bröstmjölk, modersmjölksersättning eller kokvattnet.
Frys in i iskuber som man sen kan lägga över i påsar. När det är dags för mat tar man då lätt fram olika pureér och kombinerar till olika måltider!
Ha gärna i en tesked Ekologisk Rapsolja eller Ekologisk Olivolja i varje portion. Går också bra med osaltat smör.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar