fredag 2 mars 2007

::Smakportioner - Bra att börja med

Majspuré: Koka fryst majs i lite vatten. Mixa. Pressa puréen i vitlökspress (gärna av större modell). Klart! (OBS! Använd inte majs
på burk då den innehåller salt och socker).

Potatispuré: Koka potatisskivor i lite vatten. Mosa med gaffel eller mixa.

Broccolipuré: Koka broccolibuketter i lite vatten. Mixa!

Morotspuré: Koka morotsskivor i lite vatten. Mixa!

Palsternackspuré: Koka bitar i lite vatten. Mixa!


Alla pureér kan spädas med bröstmjölk, modersmjölksersättning eller kokvattnet.

Frys in i iskuber som man sen kan lägga över i påsar. När det är dags för mat tar man då lätt fram olika pureér och kombinerar till olika måltider!

Ha gärna i en tesked Ekologisk Rapsolja eller Ekologisk Olivolja i varje portion. Går också bra med osaltat smör.

Inga kommentarer: